Wij wensen al onze leden een mooie, zonnige en deugddoende vakantie toe. Hier volgt de kalender voor de komende maanden.

In september

Op dinsdag 23 september om 14u bezoeken we de “Dossinkazerne “ in de Goswin de Stassartstraat in Mechelen. Kazerne Dossin is geen gewone museumsite, maar een “plaats van herinnering”.

Tussen 1942 en 1944 gebruikten de nazi’s de kazerne als verzamelkamp om zo veel mogelijk joden en zigeuners samen te brengen. Van hieruit vetrokken 25.484 joden en 352 zigeuners naar Auschwitz-Birkenau. Kazerne Dossin is gegroeid uit het vroegere Joods Museum van Deportatie en Verzet (JMDV) dat in 1995 werd opgericht. De gids zal ons gedurende 2 uur rondleiden in het museum. De deelname in de kosten bedraagt € 12,00. Inschrijven voor vrijdag 19 september per overschrijving of onder gesloten omslag met naam erop, in de bus bij M. De Witte, Meistraat 21 bus 53.
Vervoer:

• Met de wagen: Neem de afrit Mechelen-Noord en volg Mechelen centrum. Steek de ring over (groot verkeersplein) en ga aan de volgende lichten rechts de Sint-Katelijnestraat in. Neem dan de eerste straat links, de Nokerstraat en volg die ong. 1 km tot u de parking van de Dossin kazerne voor u ziet liggen. Afspraak om 13u45 aan het museum.
  • Met de trein: U neemt de trein naar Mechelen en stapt af in Nekkerspoel, van daar is het nog een wandeling van 20 min (1243 m). Volg bij de uitgang van het station de richting stadscentrum. Eens over het water volg je de stadsring naar rechts (Zwartzustersvest). Neem vervolgens de derde straat aan je linkerkant, de Frederik de Merodestraat. Na ongeveer 100m neem je de eerste straat rechts, de Jodenstraat. Wandel deze tot aan het einde. Je komt nu in de Goswin de Stassartstraat. Na 100m aan je rechterkant vindt je Kazerne Dossin.

Volgens de huidige dienstregeling van de NMBS kan u de trein van 13u05 nemen in Antwerpen Centraal. Op de brief van september geven wij nog het correcte uur.

Aquagym
Op donderdag 18 september start het nieuwe aquagym-seizoen. We verwachten alle deelnemers om 20u in het St.-Lievenscollege in de Kasteelpleinstraat. Als u nog interesse of vragen hebt kan u meer inlichtingen vragen bij J. Schaerlaekens (03-232.72.79), N. Annys (0486-50.42.24 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of B. Van Renne (03-233.88.98 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Familienieuws
Onze christelijke deelneming gaat naar mevr. D. Van Godtsenhoven , ons voormalig bestuurslid, bij het overlijden van haar moeder mevr. L. Raemaekers, die zelf ook vele jaren deel uit maakte van ons bestuur.

Parochienieuws

Onze parochie maakt historische tijden mee!
Jarenlang waren de Kapellen mannenbastions en sinds kort heeft men de poorten open gezet voor vrouwelijke kapelheren die we vanaf nu kapeldames zullen noemen.

Op zondag 18 mei heeft de Kapel van O.L.Vrouw van het Kasteel het goede voorbeeld gegeven: Carolien Geussens (tevens lid van de Vrouwenbeweging) werd aangesteld als de eerste Kapeldame van onze parochie.

En het houdt niet op: de Kapel van het H. Hart heeft op zondag 1 juni tijdens de hoogmis om 11u Wivine De Troch aangesteld als Kapeldame. Wij kennen haar als actief lid van het team van de doopselkatechese en zij is de dochter van ons lid mevr. M. De Troch.

De Vrouwenbeweging juicht van harte deze verjonging toe en zijn ook blij dat de heren beseffen dat vrouwen ook een steentje kunnen bijdragen in hun werking.
Wij feliciteren ons lid Caroline van harte en wensen Wivine en haar moeder veel geluk bij deze benoeming.

Familienieuws