In september

Op dinsdag 23 september om 14u bezoeken we de “Dossinkazerne “ in de Goswin de Stassartstraat in Mechelen. Kazerne Dossin is geen gewone museumsite, maar een “plaats van herinnering”. Tussen 1942 en 1944 gebruikten de nazi’s de kazerne als verzamelkamp om zo veel mogelijk joden en zigeuners samen te brengen. Van hieruit vetrokken 25.484 joden en 352 zigeuners naar Auschwitz-Birkenau. Kazerne Dossin is gegroeid uit het vroegere Joods Museum van Deportatie en Verzet (JMDV) dat in 1995 werd opgericht. De gids zal ons gedurende 2 uur rondleiden in het museum. De deelname in de kosten bedraagt € 12,00. Inschrijven voor vrijdag 19 september per overschrijving of onder gesloten omslag met naam erop, in de bus bij M. De Witte, Meistraat 21 bus 53.
Vervoer:

  • Met de wagen: Neem de afrit Mechelen-Noord en volg Mechelen centrum. Steek de ring over (groot verkeersplein) en ga aan de volgende lichten rechts de Sint-Katelijnestraat in. Neem dan de eerste straat links, de Nokerstraat en volg die ong. 1 km tot u de parking van de Dossin kazerne voor u ziet liggen. Afspraak om 13u45 aan het museum.
  • Met de trein: U neemt de trein naar Mechelen en stapt af in Nekkerspoel, van daar is het nog een wandeling van 20 min (1243 m). Volg bij de uitgang van het station de richting stadscentrum. Eens over het water volg je de stadsring naar rechts (Zwartzustersvest). Neem vervolgens de derde straat aan je linkerkant, de Frederik de Merodestraat. Na ongeveer 100m neem je de eerste straat rechts, de Jodenstraat. Wandel deze tot aan het einde. Je komt nu in de Goswin de Stassartstraat. Na 100m aan je rechterkant vindt je Kazerne Dossin. Volgens de huidige dienstregeling van de NMBS kan u de trein van 13u05 nemen in Antwerpen Centraal.

In oktober

Op woensdag 22 oktober om 14u15 gaan we naar “Cinema Rix” in het Cultuur Centrum Deurne, De Grijspeerstraat 86 in Deurne bij de tramhalte van lijn 5. We gaan kijken naar “La Grande Belezza” een film gemaakt door Paolo Sorrentino in 2013. De hoofdpersoon is Jep Gambardella, een 65-jarige journalist die in zijn jonge jaren een bekroonde roman schreef. Na dit vroege succes dompelde Gambardella zich onder in het mondaine nachtleven van Rome en schreef hij nooit meer een tweede roman. In de film raakt de hoofdpersoon gedesillusioneerd over de holle pretenties en lege seks in zijn omgeving en treurt hij over de gemiste kansen in zijn leven, zoals zijn verloren jeugdliefde. Gambardella besluit zijn leven een nieuwe wending te geven en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven.

De film oogstte alom lovende kritieken en is overladen met prijzen. La grande bellezza werd onderscheiden met de Oscar voor beste niet-Engelstalige film, de Golden Globe voor beste buitenlandse film, de BAFTA-award voor beste anderstalige film en verkozen tot beste film bij de 26e Europese Filmprijzen.
Inschrijven: We moeten op 8 oktober de reservaties bevestigen. Gelieve dus vóór 8 oktober € 5,00 te storten of in te schrijven onder gesloten omslag met naam erop, in de bus bij L. Lehembre, Frankrijklei 88 bus 1.

We gaan naar Cinema Rix met tram 5. We komen samen aan Café des Arts om 13u20 om in het premetrostation Opera tram 5 te nemen richting Wijnegem om 13u38.

In november

Op dinsdag 4 november om 14u bezoeken we met gids de tentoonstelling “Eugeen Van Mieghem en de Grote Oorlog” in het KBC-torengebouw. Noteer de datum alvast in uw agenda.

Aquagym

Op donderdag 18 september start het nieuwe aquagym-seizoen. We verwachten alle deelnemers om 20u in het St.-Lievenscollege in de Kasteelpleinstraat. Als u nog interesse of vragen hebt kan u meer inlichtingen vragen bij J. Schaerlaekens (03-232.72.79), N. Annys (0486-50.42.24 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of B. Van Renne (03-233.88.98 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Geen feed gevonden