In oktober

Op woensdag 22 oktober om 14u15 gaan we naar "Cinema Rix" in het Cultuur Centrum Deurne, De Grijspeerstraat 86 in Deurne bij de tramhalte van lijn 5. We gaan kijken naar "La Grande Bellezza" een film gemaakt door Paolo Sorrentino in 2013.

De hoofdpersoon is Jep Gambardella, een 65-jarige journalist die in zijn jonge jaren een bekroonde roman schreef. Na dit vroege succes dompelde Gambardella zich onder in het mondaine nachtleven van Rome en schreef hij nooit meer een tweede roman. In de film raakt de hoofdpersoon gedesillusioneerd over de holle pretenties en lege seks in zijn omgeving en treurt hij over de gemiste kansen in zijn leven, zoals zijn verloren jeugdliefde. Gambardella besluit zijn leven een nieuwe wending te geven en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven. De film oogstte alom lovende kritieken en is overladen met prijzen. La grande bellezza werd onderscheiden met de Oscar voor beste niet-Engelstalige film, de Golden Globe voor beste buitenlandse film, de BAFTA-award voor beste anderstalige film en verkozen tot beste film bij de 26e Europese Filmprijzen.
Inschrijven: We moeten op 8 oktober de reservaties bevestigen. Gelieve dus vóór 8 oktober € 5,00 te storten of in te schrijven onder gesloten omslag met naam erop, in de bus bij L. Lehembre, Frankrijklei 88 bus 1.

We gaan naar Cinema Rix met tram 5. We komen samen aan Café des Arts om 13u20 om in het premetrostation Opera tram 5 te nemen richting Wijnegem om 13u38.

In november

Op dinsdag 4 november om 14u, brengen we een gegidst bezoek aan de tentoonstelling "Eugeen Van Mieghem en de Grote Oorlog" in het KBC-torengebouw. De kracht van Van Mieghem is zijn inlevingsvermogen voor wat hij ziet in zijn omgeving. De tentoonstelling neemt ons mee in het uitgangsleven van voor de Grote Oorlog met de zwier en levenslust van de Belle Epoque naar het einde van die periode met het leed en de miserie van de oorlog. De prijs bedraagt € 3 en u kunt inschrijven vóór donderdag 30 oktober bij M. De Witte, Meistraat 21 bus 53, onder gesloten omslag met naam erop, in de bus of per overschrijving.
Op zondag 9 november om 11u herdenken we onze overledenen met een eucharistieviering. De betrokken familieleden krijgen naar goede gewoonte een persoonlijke uitnodiging. Wij hopen dat u talrijk aanwezig zal zijn op deze viering. Indien u nog namen wil doorgeven voor de naamafroeping, neem dan contact op met L. Lehembre op 03/231.12.37.

In december

Ons kerstfeest gaat door op donderdag 11 december in het Schermershuis. Ons feest wordt opgeluisterd door het kwartet Voqu'Art. Noteer de datum alvast in uw agenda.

Geen feed gevonden