Er is de laatste jaren veel veranderd in de Vrouwenbeweging, maar het Kerstfeestje blijft het hoogtepunt van het jaar. Op 11 december 2014 was het weer zo ver....

DSCN1601De tafels waren mooi gedekt en 40 lichtjes brandden toen de leden in het Schermershuis binnenkwamen. De kerstrozen stonden te blozen en de obers van Traiteur De Boeck waren al druk bezig het aperitief in te schenken. We waren met 40 dames, net als vorig jaar. Voor velen was het weer een hartelijk weerzien en iedereen die er was, zag er gelukkig uit want het beloofde zoals altijd weer een gezellige avond te worden.

Marianne Baestaens gaf een filosofische en christelijke inleiding die ging over de zoektocht van de mens naar geluk en over de zin van ons leven die we maar vinden door ons in te zetten voor de kwetsbare ander. Ze trok daarbij een parallel tussen Christus' komst naar de mens die hulp nodig heeft en de hedendaagse mens die zijn zoeken naar geluk denkt te vinden door het na te jagen in plaats van zijn handen uit te steken naar de anderen.

En dan begon het feest met een heerlijk voorgerecht van tomaat, mozzarella en rucola; lekker fris én gezond! Het hoofdgerecht werd ook gesmaakt: varkenshaasje met wintergroente en gebakken krielaardappelen. En tot slot een heerlijke panna cotta met vruchten. Dat alles overgoten met lekkere wijn.

Vervolgens kregen we een prachtig kerstconcert van het vocaal ensemble Voqu'Art. Zij zongen twee jaar geleden ook al voor ons en omdat vele leden toen zeiden dat ze graag hadden dat zij nog eens terug zouden komen nodigden wij hen met plezier opnieuw uit. En... zij kwamen ook graag terug en hadden flink gewerkt aan het samenstellen en instuderen van mooie advents- en kerstliederen. We mochten ook enkele liedjes meezingen, zoals we dat in familiekring ook wel doen met Kerstmis. Het gaf een warm gevoel van samenhorigheid!

En tot besluit werden de kerstrozen verloot door Nicole Remy en gingen er zeker 12 mensen met éen daarvan naar huis. En natuurlijk, ze mochten allemaal een mooi kerstlichtje meenemen dat de hele avond op de tafels had staan schitteren.

Er werden foto's gemaakt van dit kerstfeest en u kunt deze bekijken in dit album.

Het was weer mooi en goed; ook mijnheer Pastoor was bijna de hele avond aanwezig en iedereen ging welgezind naar huis. - LL -

Geen feed gevonden