Op zondag 15 december is er om 15 uur in onze kerk een kerstconcert. De solisten zijn Helga Van Campenhout (sopraan), Peter Ickx (altus), de cappella di alberio (jongerenkoor) en het Arsace consort. De dirigent is Dimitri Goethals.

Reservatie: www.provoce.be

Meer informatie over dit concert vindt u op deze webpagina van De Studio.

Leven met een lichaam dat niet echt meewil,
Een gezondheid die vaak op een laag pitje staat,
De vraag “Waarom?” die nooit ver weg is…
Tal van mensen worden ermee geconfronteerd.

Zaterdag 16 november 2019 om 19u30 brengen Annelies Brants (sopraan) en Annelies Focquaert (orgel) de wereldpremière van Luc De Winters nieuwe liedercyclus "Cold Mountain". Het concert wordt gespeeld op het prachtige Merklin-Schütze orgel van de Sint-Joriskerk te Antwerpen.

De abonnenten van KERK&leven hebben normaal in hun brievenbus een uitnodiging ontvangen om hun abonnement te vernieuwen voor het jaar 2020.

Er zijn meerdere redenen om dit te doen.

Gedurende meer dan twintig jaar was Steven Geukens de hoofdredacteur voor de editie van onze Sint-Jorisparochie in KERK&leven. Hij heeft dat steeds met veel overgave gedaan. We herinneren ons vooral zijn talrijke eigen bijdragen, vaak gebracht met onderkoelde - mag ik zeggen typisch Britse - humor? Het is zijn handelskenmerk. Steven is al enkele jaren op pensioen en heeft te kennen gegeven dat hij zijn opdracht als hoofdredacteur wenst door te geven. Paul Delabastita heeft deze opdracht aanvaard vanaf de publicatie op 2 oktober. Steven blijft zich evenwel inzetten als mederedacteur en blijft ook publiceren. Paul is zeker niet de meest begenadigde schrijver van pastorale bijdragen, maar hij heeft in zijn hoedanigheid als webmaster wel een goed overzicht op de Sint-Joriskalender.

Bijdragen of voorstellen voor KERK&leven kunnen steeds doorgestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Die komen dan aan bij zowel Steven als Paul.

Op 14 september hopen pastoor Herman Augustyns en Bernard een nieuw licht te werpen op de parabel van de verloren zoon. Dit zal gebeuren in een duo-preek op basis van het beroemde schilderij van Rembrandt. Tijdens de preek zullen we ook voorstellen een nieuwe, betere naam te geven aan deze parabel. Op 15 september hopen Jan en Bernard dezelfde preek te brengen. (Bernard)

"Rozen verwelken en scheepjes vergaan,
maar onze vriendschap zal blijven bestaan".

Herkennen jullie dit karamellenversje uit onze jeugdjaren? Jazeker, de tijd van poëziealbums met zoetige prentjes is lang voorbij. Alles verandert en wij veranderen mee. Ruim 53 jaar geleden werd Vrouwenbeweging Sint-Joris als afdeling van KAV gesticht. In enkele jaren tijd groeide zij uit tot een vereniging van meer dan 400 leden. Zij waren sterk verankerd in de hele buurt.

Beste parochianen,

Tijdens de zomervakantie hebben enkele leden van de werkgroep liturgie hard gewerkt aan een nieuwe orde van de dienst voor gebedsvieringen. Niet omdat we zo graag dingen willen vernieuwen of veranderen, maar wel omdat we meer willen aansluiten bij de orde van dienst zoals het bisdom die bepaald heeft.

De solisten zijn: