Op 23 februari 2019 organiseren 170 academies uit Vlaanderen een evenement "TIJD voor KUNST". Ook de Antwerpse Stedelijke Academies en het Ma'Go (Academie voor muziek, woord & dans) doen mee met een kunstroute op en rond het Mechelseplein waarin ook de Sint-Joriskerk opgenomen is.

U kan de nieuwsbrief van de vrouwenbeweging afladen langs deze schakel.

U bent uitgenodigd in het Schermershuis (Schermersstraat 11 2000 Antwerpen) op zondag 17 februari vanaf 14.30 uur voor een gezellige afternoon tea.

De kostprijs bedraagt € 22 per persoon en de opbrengst is voor de bloemversiering van onze Sint-Joriskerk. U kan dit bedrag betalen:

• in een omslag samen met uw naam, te bezorgen aan onze kosteres; of
  • door overschrijving naar de rekening BE15 0017 9148 6330 met vermelding "afternoon tea".

De contactpersoon is Maria Peeters (tel. 03 238 83 12).

Op zondag 16 december 2018 vindt een bijzonder kerstconcert plaats in onze kerk. Er worden mooie klassieke en populaire kerstliederen gezongen en aria's.

De uitvoerders zijn:

• Helga Van Campenhout (sopraan);
  • Peter Ickx (altus);
  • het koor cappella di albero;
  • Een jongerenkoor uit de academies van Boom en Meise;
  • Het instrumentaal ensemble Arsace (Arsace Consort).

De dirigent is Dimitry Goethals.

Meer informatie en reservatie langs http://provoce.be.

Op 21 oktober 2018 viert de Kapel van O.L.V. van het Kasteel haar jaarlijks feest. Het betreft een bijzondere gebeurtenis waarbij het 25 jarige jubileum gevierd wordt van vijf kapelheren. Het ensemble vocaMuze zorgt er voor dat dit een echte artiestenmis wordt. U kan het muzikale programma afladen langs deze schakel.

De nieuwsbrief editie oktober 2018 van de vrouwenbeweging kan afgeladen worden langs deze schakel.

Elke tweede donderdag van de maand vindt er een jongerenavond in de Sint-Joriskerk in Antwerpen plaats. Welkom!

Elke tweede donderdag van de maand komen we samen om eucharistie te vieren, door en voor jongeren. Samen inzingen, vieren, eten en nababbelen met een glaasje. De kracht zit 'm in de eenvoud en de vreugde. Wij zijn er allemaal, jij komt toch ook?

Meer informatie over dit project vindt u op deze webpagina.

Vanaf 14 september tot en met 19 december en vanaf 9 januari tot en met 6 maart komt de werkgroep OMG iedere woensdag om 11.00 uur samen in de weekkapel van onze Sint-Joriskerk voor een moment van gebed en bezinning. Nadien vinden de samenkomsten (opnieuw) plaats in de kathedraal.

Take me to church

Stalker, het avontuurlijke collectief achter Leave Us At Dawn en de Mechelsepleinfeesten, brengt een eigen interpretatie van de klassieke misdiening. In de prachtige setting van de Sint-Joriskerk neemt spelleider, acteur en muzikant Hans Van Cauwenberghe je vier avonden mee op zoektocht naar eigentijdse draken.

Op zaterdag 3 november 2018 om 19.30 uur wordt het nieuwste werk van Luc De Winter "Ten Millennium Future" voor de eerste maal uitgevoerd. Het is een compositie in opdracht van "A World Without Armies", een vredesorganisatie gevestigd in Berkeley (VS). De achterliggende gedachte is: “Willen we als mensheid over 10.000 jaar nog bestaan of niet? Zo ja, hoe gaan we dan NU in actie schieten om dat mogelijk te maken?"