Het team van Parochie Sociaal dankt iedereen die met een gift in natura onze mensen, die aan de rand van onze samenleving ronddolen, een nuttige verrassing bezorgd hebben. Ook voor de bijzondere bijdragen in speciën is het team erg dankbaar.

Nog altijd beschouwen we het als onze belangrijkste taak een stukje waardigheid aan mensen terug te geven die alles kwijt zijn. Armoede en uitsluiting leiden tot een mensonwaardig bestaan.

Daarom luisteren wij elke maandag- en vrijdagvoormiddag in de pastorij, vanuit presentie, aandachtig naar elk uniek verhaal. Wij volgen ongeveer 200 sukkelaars, elk met hun eigen dramatische levensverhaal. Dank zij uw hulp, langs Parochie Sociaal van Sint-Joris en het sociale project van Sint-Paulus, kunnen wij ook financieel bijspringen als onze gezinnen de eindjes echt niet meer aan elkaar kunnen knopen. Luiers, babymelk of medicatie zijn voor deze mensen vaak onoverkomelijke uitgaven. Maar ook voor schoolrekeningen– of uitstappen, kleding en schoenen steunen we onze gezinnen waar de nood hoogst is.

In 2016 hadden we 897 ontmoetingen met mensen, vooral moeders met kinderen, in schrijnende armoede. Wij ontvangen ze persoonlijk, luisteren en volgen hun noden op bij officiële instanties of bij vrijwilligers organisaties. We proberen hen wegwijs te maken in de medische en psychologische dienstverlening, maar ook in de wereld van OCMW, deurwaarders, de Lijn, verhuurders en scholen.

In 2016 konden wij, dank zij jullie aandacht, 30.241 EURO besteden aan noodzakelijke tussenkomsten voor bevallingen, uithuiszettingen, schoolrekeningen, deurwaarders, enz.

Een enorme som, maar vanwege het grote aantal ontmoetingen relatief beperkt voor 12 maandenlange gezinsmiserie .

En toch blijven deze hulpzoekers aanschuiven, ze zijn vooral erg dankbaar voor onze luisterende aandacht. Ze ervaren telkens weer dat wij hen wat menswaardigheid kunnen bieden.

Wij kunnen dit blijven doen dank zij uw steun.

U kan Parochie Sociaal op dit spoor houden door stortingen op BE 83 0017 5087 0915 - eenmalig of periodiek met een permanente opdracht op naam van "De Loodsen - Onthaal Sint Joris".

Alle persoonsgebonden uitgaven van Parochie Sociaal worden zorgvuldig en transparant bijgehouden. Iemand die hier inzage wil, maakt best een afspraak met Jef Sysmans.