ZING ZANG ZONG bestaat 5 jaar en dat moet gevierd worden!

De organisatie groeide in de schoot van de Zomerschool van Antwerpen, een pedagogisch project voor anderstalige nieuwkomers van 6 tot 12 jaar.

ZING ZANG ZONG organiseert gratis muzieklessen voor kinderen, begeleidt muziekprojecten in scholen en heeft al 5 jaar een dynamisch kinderkoor. Terwijl de kinderen zingen en muziek maken krijgen de ouders Nederlandse les.

In januari 2017 startte ZING ZANG ZONG met een proefproject, “ZING ZANG ZONG maakt TAMTAM, een instrument voor integratie”, waarbij kinderen individuele instrumentles krijgen. Ze kunnen kiezen tussen viool, cello, harp, blokfluit en piano. De lessen gaan door in de Ma’Go en worden gegeven door professionele musici.

Na een succesvol benefietconcert vorig jaar door het kamerorkest “NUOVE MUSICHE” olv Eric Lederhandler, stelde het orkest voor om ook dit jaar een concert voor ZING ZANG ZONG te spelen in de prachtige Sint-Joriskerk.

Op 1 juli 2017 viert ZING ZANG ZONG zijn 5-jarig bestaan met een jubileumconcert in de Sint-Joriskerk in Antwerpen.

Op het programma staan symphonie nr 36 van W.A.Mozart, het hobo-concerto van V.Bellini met Joost Gils als solist en enkele stukken met de kinderen en leraren van ZING ZANG ZONG.

Het concert begint om 20u. Inkom kost 15€ (10€ voor student, 60+, …).

Iedereen is van harte welkom!

Veronica Joris – Joost Gils