Op zaterdag 3 november 2018 om 19.30 uur wordt het nieuwste werk van Luc De Winter "Ten Millennium Future" voor de eerste maal uitgevoerd. Het is een compositie in opdracht van "A World Without Armies", een vredesorganisatie gevestigd in Berkeley (VS). De achterliggende gedachte is: “Willen we als mensheid over 10.000 jaar nog bestaan of niet? Zo ja, hoe gaan we dan NU in actie schieten om dat mogelijk te maken?"

Ten Millennium Future is geschreven voor orgel en duurt ruim een half uur. Het wordt geïnterpreteerd door Annelies Focquaert op het prachtige romantische Merklin-Schütze orgel van de Sint-Joriskerk in Antwerpen. Tijdens het concert zal de legendarische 85-jarige kalligraaf Kazuaki Tanahashi drie werken op groot formaat creëren.

Voor en na de uitvoering speelt Annelies nog twee bijzonder mooie werken uit het orgelrepertoire: "Prière" van César Franck (1822-1890) en "Transports De Joie" van Olivier Messiaen (1908-1992).

Kaarten voor dit evenement kan je nu reeds bestellen aan de voorverkoopprijs van 12 euro. Gebruik hiervoor dit contactformulier.

Geen feed gevonden