Take me to church

Stalker, het avontuurlijke collectief achter Leave Us At Dawn en de Mechelsepleinfeesten, brengt een eigen interpretatie van de klassieke misdiening. In de prachtige setting van de Sint-Joriskerk neemt spelleider, acteur en muzikant Hans Van Cauwenberghe je vier avonden mee op zoektocht naar eigentijdse draken.

In de eeuwenoude sage verslaat Sint-Joris de draak, redt hij de prinses en bevrijdt de stad. Het overwinnen van een draak of monster komt in verhalen uit alle tijden en culturen voor. Of het nu innerlijke of uiterlijke demonen zijn, de mens gaat altijd wel met iets of iemand de strijd aan. Maar kunnen we ook met deze draken in dialoog gaan?

De eerste vier TMTC-voorstellingen staan in het teken van het strijdtoneel. Spontaan, oprecht en met de regelmaat van een variétévoorstelling passeren vertellers en muzikanten de revue. Sagen, gedichten en persoonlijke ervaringen krijgen extra luister door de muziek in de kerk.

De voorstellingen gaan door in de Sint-Joriskerk:

• wo 10 okt om 20u met Aya Sabi X Nathan Daems;
  • wo 24 okt om 20u met Peter De Graef X Bert Cools;
  • wo 7 nov om 20u met Britt Valkenborghs X Tom Tiest;
  • wo 21 nov om 20u met Anne Provoost X Simon Lenski.

Inschrijven doet u langs de website van DESTUDIO.