Op 23 februari 2019 organiseren 170 academies uit Vlaanderen een evenement "TIJD voor KUNST". Ook de Antwerpse Stedelijke Academies en het Ma'Go (Academie voor muziek, woord & dans) doen mee met een kunstroute op en rond het Mechelseplein waarin ook de Sint-Joriskerk opgenomen is.

Op die dag leggen ze de klok even stil om te genieten van de TIJD die ze nu op hun Academies beleven én om uit te kijken naar de boeiende TIJD die op komst is. Je kan er:

• Deelnemen aan leuke workshops.
  • Genieten van expo’s, dans-, muziek- en woordvoorstellingen.
  • 14 verrassende locaties ontdekken die het deeltijds kunstonderwijs een warm hart toedragen.
  • De passie ervaren voor podium- en beeldende kunsten.
  • Voelen, proeven, ruiken, horen en zien wat leerlingen in de Academies creëren.
  • En vooral: zelf zin krijgen om aan de slag te gaan!

Ziehier het programma in onze kerk:

"In between silence"

Laat je leiden door de stilte! Een samenwerking tussen de slagwerkklassen van Academies Ekeren en Wilrijk en de orgel en dans klas van Ma'GO!

Tijdstip: 12.00 tot 12.15 uur en van 13.50 tot 14.15 uur
Door: Academie Ekeren, Academie Wilrijk en Ma'GO!
Wat: concert/dans

"Kairos"

Kairos staat voor dé gelegenheid, hét juiste moment dat voor onverwachte inzichten zorgt en nieuwe kansen toont. Kairos stopt de meetbare tijd en staat voor de bevlogen momenten van schoonheid en daadkracht die ons leven intens maken. Deze glasexpo gaat voluit voor dit 'Kairos moment'.

Door: Academie Berchem

Orgelconcerten

Je kan het orgel komen beluisteren in al zijn pracht en praal in de rustgevende stilte van de Sint-Joris kerk.

Tijdstip: 11 tot 11.50 uur en 13 tot 13.50 uur
Door: Ma'GO!
Wat: concert

"Sangreal"

Hier ligt mijn offer op het altaar. Vacht als een bloedeloze gift. Hoe ik mijn geloof belijd, door van planten dieren te maken en tijd, vezel voor vezel, aan mijn god op te dragen. Dit 'bloedoffer' is een uitbeelding van iets dierlijks, door een vacht te weven uit plantaardige materialen.

Door: Academie Hoboken
Wat: expo

"Tímabundið Innblástur (Tijdelijke Inspiratie)"

Geworteld in tijdelijkheid, de klimop en ik, ontmoeten we onze essentie. In dát moment van inspiratie wordt natuur tot sculptuur en maken we elkaar voor even onsterfelijk.

Door: Academie Hoboken