sint joriskerk twee torens
"van donderpreek tot stiltetuin"

U woont of werkt in de schaduw van deze torens. Maar bent u de Sint-Joriskerk in Antwerpen al eens binnengestapt? Op zaterdag 10 augustus staan onze deuren uitzonderlijk open van 18 tot 23 uur. U kan dan ongestoord en vrij rondwandelen in de kerk en de kapelmeesterskamer.

U zult er verborgen schatten kunnen ontdekken, o.a. enkele 17de eeuwse kerkstoelen met prachtig uitgewerkte oud-testamentische motieven.

Om het uur op het uur klinkt er prachtige muziek van deze artiesten:

• om 18 uur: Daphne Vandemeulebroucke - Lucas Caluwaerts (harp en viool);
  • om 19 uur: het ensemble Dialogue met Veronica Joris (blokfluit), Joost Gils (hobo), Piet Van Steenbergen (gamba) brengt feestelijke barokmuziek;
  • om 20 uur: Maria Markatatou en ensemble bespelen de mandoline in verschillende genres;
  • om 21 uur: Elena Farahani (zang en setar) en Omid Aghajani (zang en gitaar) brengen eigen liederen over vrede, vriendschap, heimwee;
  • om 22 uur: Lode Somers zingt liederen van Frans Schubert.

Wees evenwel gewaarschuwd, want pastoor Herman Augustyns brengt tussenin enkele donderpreken!

Voor de gelegenheid is de pastorietuin geopend voor het publiek: een parel van rust in de drukte van de stad! Deze hortus conclusus (besloten tuin) is een bijzondere stilteplek in de drukke studentenwijk. Buurman-landschapsarchitect Ronald Van der Hilst nam de tuin onder handen en plantte er bloemen, planten, fruitbomen, groenten en enkele duizenden tulpenbollen. Geniet er even van.

Drink na uw bezoek met ons een glas en sla een babbel in het Schermershuis, bereikbaar via de linkerzijbeuk in de kerk.

Meer informatie over "de nacht van de kerken" in Antwerpen vindt u ook op de TOPA website.