Zaterdag 16 november 2019 om 19u30 brengen Annelies Brants (sopraan) en Annelies Focquaert (orgel) de wereldpremière van Luc De Winters nieuwe liedercyclus "Cold Mountain". Het concert wordt gespeeld op het prachtige Merklin-Schütze orgel van de Sint-Joriskerk te Antwerpen.

De liederen zijn gebaseerd op de nieuwe Engelse vertaling die Kazuaki Tanahashi en Peter Levitt maakten van de poëzie van de klassieke Chinese dichter Hanshan. Hanshan werd genoemd naar zijn woonplaats, de Koude Berg, waarvan hij de barre schoonheid bezingt in zijn gedichten. Tegelijk staat de Koude Berg voor zijn spirituele realisatie; daarom dat de muziek in het geheel niet “koud” is, maar juist ziedend warm als uitdrukking van een transcendente présence. Romantische akkoorden worden ontdaan van hun streving en creëren zo een tijdloze, extatische ervaring.

Als voorprogramma brengt Annelies Luc’s laatste orgelwerk "El Castillo Interior", een stuk dat geïnspireerd werd op het gelijknamige boek uit 1577 van de Spaanse mystica en abdis Teresa van Avila. Ze beschrijft daarin de ziel als een innerlijke burcht, bestaande uit zeven concentrische omwallingen. In het centrum van de burcht verblijft de Goddelijke aanwezigheid: diep in onszelf zijn we compleet verbonden met God, de grond van elk bestaan.

Kaarten:

  • Voorverkoop: 12 euro. Kaarten kan je bestellen via het contactformulier van de site www.lucdewinter.com
  • Aan de kassa op de avond zelf (als er nog voldoende plaats is): 15 euro.
Geen feed gevonden