Lieve mensen,
Beste parochianen van Sint-Anna-ten-Drieën, Sint-Walburgis en Sint-Joris,

Ik heb vandaag een bijzondere mededeling voor u.
Vandaag zijn we in vreugde hier samen om te vieren, eindelijk, na bijna drie maanden!
Ik besef dat deze mededeling een domper op de feestvreugde zal zijn, waarvoor mijn verontschuldigingen.

Vanaf 1 september zal ik niet meer bij jullie zijn.
De bisschop heeft mij gevraagd om een nieuwe opdracht te aanvaarden. Vanaf 1 september word ik parochiepriester in de Pastorale Eenheid Rupelkerk Sint-Franciscus (de parochies in Boom en Rumst) en de Pastorale Eenheid Sint-Bernardus (de parochies in Niel-Schelle-Hemiksem).

Ik heb deze opdracht aanvaard, enerzijds met spijt in het hart, anderzijds met hoop op de toekomst en vertrouwen in een nieuwe uitdaging.

Jazeker, met spijt in het hart. 17 jaar was ik jullie herder in Sint-Anna-ten-Drieën, 12 jaar in Sint-Walburgis en 5 jaar in Sint-Joris. Ik heb samen met jullie lief en leed gedeeld en heel wat veranderingen meegemaakt. Ik heb van jullie veel vriendschap gekregen. Jullie hebben mij aanvaard zoals ik ben, met mijn talenten en gebreken. Ik mocht rekenen op een enorme inzet en evangelisch engagement, niet voor mijn schoon ogen, maar voor de opbouw van een warme parochiegemeenschap. En ik hoop dat jullie dit zullen blijven doen!
Ik heb mij echt thuis gevoeld bij jullie! En dat maakt het afscheid zwaar.

Maar het is dus tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ben nu 48 jaar, nog te jong om op mijn lauweren te rusten. De bisschop heeft me deze nieuwe opdracht toevertrouwd en ik dank hem voor het vertrouwen. Ik hoop dat ik ook in de Rupelstreek zoveel vriendschap en verbondenheid mag ontmoeten als ik bij jullie heb mogen ontvangen.

Wat de toekomst betreft:
Het is nog niet duidelijk wie en op welke manier de opvolging zal zijn. Het vicariaat belooft in ieder geval dat zij het goed zullen opvolgen. Maar de toekomst van de parochie zal slechts slagen, als jullie er zelf jullie schouders onder zetten en als jullie samen aan hetzelfde zeel trekken.
Ik weet dat jullie sterk en creatief genoeg zijn om deze parochie te blijven opbouwen tot de warme gemeenschap die jullie al zijn.

Laten we bidden voor elkaar, jullie voor mij, en ik voor jullie, dat we de kracht en de vindingrijkheid bewaren om de uitdagingen van de toekomst aan te pakken.

Van U, Heer, is de toekomst. Kome wat komt!