Antwerpen, 15 Augustus 2020

Beste parochiaan, keuzeparochiaan of kerkganger van Sint-Joris.

De zending van onze pastoor Herman Augustyns naar de Rupelstreek vanaf 1 september kwam onverwachts en heeft velen van ons verrast.

Gedurende vijf jaar heeft hij zich ingezet voor onze gemeenschap: niet alleen als voorganger in misvieringen, maar ook als gedreven roerganger in de verschillende werkgroepen.

Naar aanleiding van zijn vertrek werden alle zeilen bijgezet om met het bisdom in dialoog te treden, met als resultaat dat de vicaris-generaal Bruno Aerts zijn corona-beslommeringen even opzij gezet heeft voor ons.

Hij sprak op woensdag 12 augustus met het voltallige parochieteam en de werkgroep liturgie. Ook de beide kapellen waren vertegenwoordigd.

Tijdens dit gesprek werd duidelijk dat het bisdom onze parochiewerking erg waardeert.

Onze sterke maar ook onze zwakke kanten kwamen aan bod. Alle aanwezigen hebben de analyse van de vicaris-generaal goed begrepen en als dusdanig ook aanvaard.

Belangrijke conclusie: de regeling van onze weekendvieringen blijft voorlopig ongewijzigd behouden - ten minste tot eind december.

Onze parochievicaris Jef Smits en de priesters Paul Scheelen en Hugo Dierick hebben ermee ingestemd beschikbaar te blijven als voorgangers, samen met de vicaris-generaal zelf die pas na het aflopen van zijn zending eind oktober als vormheer in het bisdom beschikbaar zal komen.

Het parochieteam krijgt de opdracht om het rooster met de voorgangers op te stellen voor de weekendvieringen tot het einde van dit jaar.

Voorlopig ongewijzigd blijft ook dat tijdens het eerste weekend van de maand de eucharistieviering vervangen wordt door een woorddienst met uitreiking van de communie.

Voor vragen over deze onderwerpen kunt u terecht langs het e-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de individuele leden van het parochieteam (Hilda Coenen, Steven Geukens, Filip Van Rompaey, Paul Delabastita of Maurice Rubbens).

U mag erop rekenen dat we u verder zullen informeren zodra de afspraken en regelingen voor het jaar 2021 duidelijker worden.

Getekend namens het parochieteam van de Sint-Jorisparochie in Antwerpen.