Op 24 april namen we in onze kerk afscheid van mevr. Véronica Missonnier (1965-2021). Véronica had eigenlijk de Franse nationaliteit, leefde de laatste jaren in Gap in Frankrijk, maar was aan het sparen voor een terugkeer naar Antwerpen - de stad van haar geliefde zoon, Cédric. Deze kende Sint-Joris als een warme kerk. Véronica werd wel eens omschreven als ‘excentriek’ of een ‘free bird’. Echter was ze vooral gekend als een begaafde kunstenares. Ze had een zeer groot en goed hart: ze zou zichzelf verwaarloosd hebben om anderen te helpen. Ze was - net zoals Jezus - “a rebel with a cause”. Hieronder een reproductie van één van de schilderijen van de overledene.

Véronica Missonnier

Uitvaarten organiseren wordt tegenwoordig steeds complexer. Het is niet langer uitzonderlijk dat een uitvaart wereldwijd met beeld en geluid levend uitgezonden wordt langs het internet, zoals bij deze uitvaart. Om dat te doen lukken is coördinatie nodig: tussen de familie, de uitvaartzorg, Sint-Joris en - ook - het technische team dat instaat voor beeld en geluid. Dat is bij deze uitvaart goed gelukt, maar het blijft een uitdaging voor alle partijen om deze expertise verder te ontwikkelen.

Bernard en PdlB