De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 11 mei in het overlegcomité beslist over een breed zomerplan. Dit zijn enkele gevolgen voor onze parochiegemeenschap. Erediensten, huwelijken en begrafenissen tot 100 personen binnen (en 200 personen buiten) worden vanaf 9 juni toegelaten, echter mits de nodige maatregelen gegarandeerd worden: mondkapjes blijven verplicht en de afstandsregel moet gerespecteerd worden. In de praktijk komt dit er op neer dat we bij een eredienst ongeveer 65 kerkgangers kunnen onthalen. De parochie beveelt aan bij het betreden en het verlaten van het kerkgebouw nog steeds de handen te ontsmetten.

Om de erediensten bij te wonen in onze kerk blijft registratie noodzakelijk tot en met het weekend van 5-6 juni. Voor de weekenden daarna vervalt deze regel.

Geïnteresseerden kunnen de volledige communicatie van het overlegcomité raadplegen langs deze schakel.