Onze Sint-Jorisgemeenschap werd zwaar getroffen door het overlijden onze orgelist Marc Van Driessen. En we leven mee al wie bij hem betrokken was. Niet alleen met zijn familie en vrienden, maar ook met zijn leerlingen. Op 1 mei leggen die leerlingen examen af - in onze Sint-Joriskerk.

Van Koen Maris kregen we het bericht dat het concertexamen orgel aangehouden blijft.

Tijdens het concert(examen) op 1 mei om 17u00 spelen Mattijs Louwye en Koen Maris het volgende:

Sonate in d-moll opus 30 voor orgel vierhandig van Gustav Merkel (1827-1885)

• Allegro Moderato
  • Adagio
  • Allegro con fuoco - Fuga

Fantasie in d minor voor orgel vierhandig van Adolf Friederich Hesse (1809-1863)

• Andante
  • Allegretto
  • Allegro Vivace
  • Poco Moderato (Fuga)

Verder wordt er ook nog dit gespeeld door An Haengchae (orgel), Ikegami Kazuki (viool) en Mattijs Louwye (cello):

Suite für Orgel, Violine und Cello opus 149

• Con moto
  • Thema mit Veränderungen
  • Sarabande
  • Finale

Als u de voorafgaande dagen de kerk binnenloopt is de kans groot dat u studenten zal horen oefenen en repeteren op onze orgels. Loop eens langs, en doe dat vooral op 1 mei.