Tijdens de dienst van 2 augustus 2015 om 11.00 uur in de Sint-Joriskerk herdenken we Marc Vandriessen (29/01/1963 – 03/04/2015).

Marc was een schitterend organist, zeer bevlogen en geliefd orgelleraar, ondervoorzitter van vzw Orgelkunst en eindredacteur van het gelijknamige tijdschrift.

Gedurende 20 jaar was Marc als organist verbonden aan de Sint Antoniuskerk van Brasschaat. In juni 2014 ging een nieuwe droom in vervulling: hij werd aangesteld als organist in onze kerk. Marc voelde zich meteen thuis in deze levendige parochie en wist het muzikale deel van de diensten te verrijken: in de eerste plaats door zijn schitterende orgelspel, maar anderzijds ook door de kerkgemeenschap uit te nodigen om samen te zingen.

Zo inspireerde hij vrienden en collega-muzikanten om het Sint-Joriskoor op te richten. Dit koor wil, samen met organiste Annelies Foquaert, de nagedachtenis aan Marc eren door zijn weg verder te bewandelen.

Op zondag 2 augustus herdenken we Marc tijdens de dienst. De uitvoerders zijn Rachel Fabry (mezzosopraan), het Sint-Jorisensemble, Annelies Focquaert (orgel) en Anton Recki (orgel, leerling van Marc).

Het programma is als volgt:

voor de mis:

Prélude, Fugue et Variation - César Franck (Annelies)

intredeprocessie:

3e vers uit Psalm 24 - Antony Van Noort (Annelies)

Kyrie

Gloria

Tussenzang

Abschied vom Wald - Felix Mendelssohn (koor a capella) en aansluitend Alleluia: improvisatie op orgel voor overgang naar voorspel

Voorbeden

Ubi caritas - Taizé (1e maal: voorspel, samenzang - vanaf 2e maal zingt het koor meerstemmig mee)

Offerande