In februari

Op dinsdag 24 februari om 14.00 uur bezoeken we in Lier de tentoonstelling “Brueghelland Hoge Horizon“ in het Stedelijk Museum aan de Florent Van Cauwenbergstraat 14....

‘Hoge Horizon’ is een tentoonstelling rond de beeldtaal van Brueghel, zijn tijdgenoten en die van hedendaagse kunstenaars. We krijgen dan ook originele Bruegels te zien naast werk van tijdgenoten, en werk van hedendaagse kunstenaars geïnspireerd op Bruegels onderwerpen. Na het bezoek aan de tentoonstelling kunnen we nog napraten bij een koffie in brasserie “Het Moment”. Diegenen die met de bus mee naar Lier gaan komen samen aan Nationale Bank om 12.15 uur. We nemen dan samen om 12.25 uur tram 7 richting Mortsel Gemeenteplein en nemen daar bus 90 richting Lier waar we om 13.23u aankomen op de markt. Samenkomst in Lier aan het museum om 13.50 uur. De deelname in de kosten bedraagt € 8,00.(€ 5,00 voor Vrienden van het Museum van Schone Kunsten van Antwerpen die hun lidkaart bijhebben!). Inschrijven voor donderdag 19 februari per overschrijving of onder gesloten omslag met naam erop, in de bus bij M. De Witte, Meistraat 21 bus 53.

Op donderdag 5 maart bezoeken we om 13.30 uur “Huize Bayt al-Andalus”, een historisch pand in de Sint Hubertusstraat 93 in Berchem gebouwd in de Spaans-Moorse stijl. We kunnen binnen om 13.30 uur en de heer Laleman verwelkomt ons met koffie of thee om 14.00 uur. Daarna kan u vrij rondlopen en rondkijken in dit verbazingwekkende orientaalse huis met zijn patio die gebouwd is naar de leeuwenpatio in het Alhambra in Granada. Daarna vertelt Francis Laleman ons over de geschiedenis van het huis en hoe er actueel in geleefd en gewerkt wordt. We kunnen nog gezellig napraten om 16.00 uur met een koffie of een thee en om 17.00 uur eindigt ons bezoek aan deze Mozarabische parel in Antwerpen. De prijs voor dit bezoek bedraagt € 6,00. Inschrijven voor dinsdag 24 februari per overschrijving of onder gesloten omslag met naam erop, in de bus bij M. De Witte, Meistraat 21 bus 53. Vervoer: Tram 7 om 13.14u aan de Nationale Bank, richting Mortsel. Afstappen aan F. de Merodeplein en richting Mortsel wandelen. Eerste straat rechts inslaan (Frederik de Merodestraat) en verder wandelen voorbij de Kardinaal Mercierlei tot aan de Sin-Hubertusstraat. Daar rechts afslaan. Totaal 465m.

In april

Op donderdag 23 april om 14.00 uur gaan we luisteren naar “L’histoire du soldat” van Igor Stravinsky. Het muziekensemble Cascophil speelt voor ons deze mooie muziek en Kurt Van Eeghem vertelt ons het verhaal van de soldaat en zijn pact met de duivel. Het concert gaat door in het Cultuurcentrum van Deurne in de Frans Messingstraat 36 in Deurne. Prijs € 6,00 (inclusief koffie en gebak). Inschrijven voor maandag 23 maart per overschrijving of onder gesloten omslag met naam erop, in de bus bij L. Lehembre, Frankrijklei 88 bus 1. Reisweg op de volgende brief (slechtst 300 m van halte tram 5)

Familienieuws

Wij betuigen onze oprechte deelneming aan mevr. Hubens bij het overlijden van haar schoonbroer dhr. De Pooter.

Parochienieuws

Op zaterdag 7 februari worden er weer pannenkoeken gebakken in het Schermershuis ten bate van de bloemenversiering in de St.-Joriskerk. U, Uw kinderen en Uw kleinkinderen zijn daarvoor van harte uitgenodigd. De pannenkoeken worden opgediend van 14.00 uur tot 17.30 uur.