Nieuws van onze beweging....

in mei

Op dinsdag 19 mei bezoeken we van 13.00u tot 15.00u ons 450 jaar oude stadhuis. Met een gids werpen we een blik in de ziel van een levend monument. We komen samen om 12.45u aan de ‘Dienst Toerisme’ op de Grote Markt 13. Dit bezoek is gratis. Om in te schrijven posten jullie de inschrijvingsstrook bij de brief van april, in de bus bij L. Lehembre, Frankrijklei 88 bus 1. Snel inschrijven is de boodschap, er kunnen slechts 20 leden meegaan. Inschrijven vóór 13 mei of tot het maximum aantal bereikt is. Omwille van het veelvuldig gebruik van nauwe trappen is deze rondleiding minder geschikt voor wie niet goed te been is. Er zijn nog 5 plaatsen beschikbaar.

in juni

Op donderdag 4 juni gaat onze daguitstap, samen met een groep van de zilveren passer, naar de abdijsite van Herkenrode en naar Hasselt. Na de ochtendkoffie bezoeken we de abdij van Herkenrode waar we een boeiende multimediale tentoonstelling over 600 jaar vrouwen op Herkenrode bezoeken. De lunch bestaat uit een verrassingsaperitief, soep, hoofdschotel, dessert en koffie. Voor de hoofdschotel kan u kiezen tussen zonnevis met een pestosausje en gebakken aardappeltjes of kippenbil met kroketjes en een slaatje. Eén glas wijn of water en koffie is in het menu voorzien.

Na de lunch bezoeken we het jenevermuseum en gaan we onder de kundige leiding van een chef-kok onder het motto “dagelijkse dorst” op zoek naar het ultieme ingrediënt voor zijn topgerecht. Vervolgens maken we een stadswandeling met een tussenpauze om een koffie te drinken of een streekbier te proeven (op eigen rekening).

We vertrekken om 8.30u stipt aan de Vrijheidsstraat. We zijn terug in Antwerpen omstreeks 20.00u. Prijs: voor leden € 56,00, voor niet-leden € 59,00. Inschrijven: vóór dinsdag 26 mei, onder gesloten omslag met naam erop, in de bus bij M. De Witte, Meistraat 21 bus 53 of per overschrijving. Op de inschrijving uw keuze “kip” of “vis” voor de lunch vermelden.

parochienieuws

Op 19 april nam pastoor Paul Scheelen afscheid van onze parochie. Hij gaat zich alleen nog inzetten voor de Sint-Paulusparochie. Tijdens de mooie viering werd hem een bedrag overhandigd waar ook onze vereniging haar steentje aan heeft bijgedragen. De receptie was naar goede gewoonte zeer verzorgd. We konden daar ook een aantal van onze leden ontmoeten.

Op Hemelvaartsdag, 14 mei om 15.00u, verwelkomen we de twee priesters die samen de pastoorsfunctie in onze kerk zullen vervullen. Het zijn E.H. Herman Augustijns en E. Pater Guy Kybete. Wij nodigen u van harte uit voor deze feestelijke inhaling.

Op zondag 10 mei heeft het jaarlijkse parochiediner plaats. Iedereen is van harte welkom, warm aanbevolen.

Familienieuws

Onze oprechte deelneming gaat naar de Zusters Dienstmaagden van de H.H. Harten van Jezus en Maria en de familie Laureyssens bij het overlijden van Zuster Reynhilde.