In Juni

Op donderdag 23 juni om 11:00 uur maken we een wandeling in Heide-Kalmthout met als thema "Een eeuw Joodse aanwezigheid in Kalmthout". Met de komst van het spoorwegstation in Heide in 1911, ontstond daar een residentiële wijk, waar ook een groep Joden zich kwam vestigen. Hun aantal nam sterk toe in de periode van het interbellum. In Kalmthout werd ook de eerste Joodse synagoge buiten de stad gebouwd. We beginnen om 10u30 met een koffie of thee en maken kennis met de gids. Daarna vatten we de wandeling die 2 uur duurt (zorg voor gemakkelijke schoenen). Na de wandeling kan u aanschuiven voor een lekkere lunch (soep, hoofdgerecht en koffie) en bij de maaltijd kunnen we nog gezellig napraten. Alleen de drank bij het eten moet u zelf nog betalen.

De prijs bedraagt: € 7,00 voor de ochtendkoffie en rondleiding zonder lunch en € 27,00 voor de ochtendkoffie, rondleiding en lunch met koffie na.

Gelieve bij de betaling uw keuze te melden voor het hoofdgerecht. U kan kiezen tussen (A) 'stoofvlees met frietjes' of (B) 'Vis met frietjes'. We reizen met de trein en vertrekken om 9:50 uur in Antwerpen-Centraal of om 9:44 uur in Berchem. In Antwerpen komen we samen om 9u 30 aan de trappen in de hoofdingang, in Berchem in de hal van het station. Voor uw treinticket zorgt u zelf. Inschrijven vóór vrijdag 17 juni, onder gesloten omslag met naam en keuze menu erop, in de bus bij M. De Witte, Meistraat 21 bus 53 of per overschrijving.

In september

Op donderdag 29 september om 14u bezoeken we de tentoonstelling "Rik Wouters" in het MoMu te Antwerpen. Nadere inlichtingen volgen maar noteer alvast de datum in uw agenda.

Geen feed gevonden