We wensen al onze leden en hun familie een zalig paasfeest!

In april

Op dinsdag 22 april bezoeken we om 14u het Red Star Line museum in de Montevideostraat 3. Onder begeleiding van een gids maken we de reis die twee miljoen landverhuizers op zoek naar hun “American dream”, van Antwerpen naar de Verenigde Staten bracht. We horen de verhalen over hun miserie en wederwaardigheden, maar ook over hun moed en doorzettingsvermogen. Deelname in de kosten: inkom + gids € 11,00. Inschrijven: wegens het paasverlof verzoeken wij iedereen om veiligheidsreden de betaling te doen per overschrijving. Het museum is bereikbaar met de wagen of met bus 17, richting Rijnkaai, vanaf perron 25 op de F. Rooseveltplaats om 13u19 (er is elke 10 minuten een bus). De bus stopt aan de halte Rijnkaai op ongeveer 5 minuten wandelen van het museum.

In mei

Op dinsdag 20 mei organiseren we een daguitstap naar Bergen, we gaan samen met een groep van de Zilveren Passer en de partners zijn ook van harte welkom. We vertrekken om 8u stipt aan de Vrijheidsstraat. Bij onze aankomst in Bergen is een koffie voorzien. Daarna bezoeken we met gids de Collegiale kerk van de H. Waldetrudis met haar oude glasramen en kunstschatten en het stadhuis. We krijgen een lekkere lunch met voorgerecht, hoofdschotel, dessert en koffie geserveerd (drank niet inbegrepen). Na de lunch maken we een rondrit door de stad met de bus, gevolgd door een wandeling met gids door oud Bergen waarbij we de resten van het kasteel van de graven van Henegouwen en de Calistuskapel bezoeken. Ondertussen zal de gids ook aandacht besteden aan de hedendaagse architectuur. We zijn terug in Antwerpen tussen 19u30 en 20u. Deelname in de kosten: leden € 55,00 en niet-leden € 58,00. Inschrijven voor woensdag 7 mei onder gesloten omslag met naam erop, in de bus bij L. Lehembre, Frankrijklei 88 bus 1 of per overschrijving.

In juni

Op donderdag 5 juni maken we een Jo Crépain wandeling in Kapellen. Details in de volgende nieuwsbrief, maar noteer deze datum al in uw agenda.

 

Familienieuws

Wij bieden onze oprechte deelneming aan ons bestuurslid mevr. Constales bij het heengaan van haar broer, aan mevr. Verbruggen die haar schoonzoon dhr. P. Devadder verloor en aan mevr. Cardijn bij het verlies van haar schoonbroer.
We melden ook het overlijden van een vroeger lid mevr. Anita Swaelen.
Van harte proficiat aan ons bestuurslid mevr. Schaerlaekens die overgrootmoeder werd van Lore en aan mevr. Maes die grootmoeder werd van Jacques.

Geen feed gevonden