U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de Goede-Vrijdagtocht op 19 april 2019 met dit jaar als thema "De grond van de zaak". We vertrekken in de kathedraal en eindigen in de Sint-Joriskerk. Ziehier het programma:

• 16.30 uur: inzingen in de kathedraal;
  • 16.45 uur: bezinningsmoment;
  • 17.00 uur: vertrek langs de Groenplaaats naar de Meir;
  • 17.15 uur: halte bij het beeld van de hand;
  • 17.35 uur: slotbezinning in Sint-Joris;
  • 18.10 uur: einde.

De deelnemers worden verzocht een lentetak mee te brengen.

Op 20 maart 2019 is mevrouw Mia Van Broekhoven, schoonmoeder van kapelheer Johan Thibaut, moeder van zijn echtgenote en oma van zijn kinderen Laura en Emmelin  overleden.
De uitvaart vindt plaats in onze Sint-Joriskerk op zaterdag 23 maart om 10.00 uur. Samenkomst en gelegenheid tot groeten, achteraan in de kerk, vanaf 9.40 uur.

Het parochieteam biedt de famile van de overledene haar diepste blijk van medeleven aan.

Het volledige rouwbericht kunt u lezen langs deze schakel.

Op Kerknet  schreef Mgr. Johan Bonny een mooie herinnering aan kardinaal Godfried Danneels, die van 1977 tot 1980 bisschop van Antwerpen was.

Een eucharistie ter nagedachtenis van kardinaal Godfried Danneels zal doorgaan in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen, op donderdag 21 maart om 19 uur.

Op woensdag 27 maart 2019 organiseert onze parochie haar jaarlijkse bezinningsdag. Deze vindt dit jaar plaats in ‘t Vlot in de Lange Beeldekensstraat 18 te Antwerpen. Ziehier het programma:

Op donderdag 25 april van 20.00 tot 21.30 uur is er in onze Sint-Joriskerk een optreden het “Belgian Saxophone Choir” (BSC).

Op 23 februari 2019 organiseren 170 academies uit Vlaanderen een evenement "TIJD voor KUNST". Ook de Antwerpse Stedelijke Academies en het Ma'Go (Academie voor muziek, woord & dans) doen mee met een kunstroute op en rond het Mechelseplein waarin ook de Sint-Joriskerk opgenomen is.