Elke tweede donderdag van de maand vindt er een jongerenavond in de Sint-Joriskerk in Antwerpen plaats. Welkom!

Elke tweede donderdag van de maand komen we samen om eucharistie te vieren, door en voor jongeren. Samen inzingen, vieren, eten en nababbelen met een glaasje. De kracht zit 'm in de eenvoud en de vreugde. Wij zijn er allemaal, jij komt toch ook?

Meer informatie over dit project vindt u op deze webpagina.

Vanaf 14 september tot en met 19 december en vanaf 9 januari tot en met 6 maart komt de werkgroep OMG iedere woensdag om 11.00 uur samen in de weekkapel van onze Sint-Joriskerk voor een moment van gebed en bezinning. Nadien vinden de samenkomsten (opnieuw) plaats in de kathedraal.

Take me to church

Stalker, het avontuurlijke collectief achter Leave Us At Dawn en de Mechelsepleinfeesten, brengt een eigen interpretatie van de klassieke misdiening. In de prachtige setting van de Sint-Joriskerk neemt spelleider, acteur en muzikant Hans Van Cauwenberghe je vier avonden mee op zoektocht naar eigentijdse draken.

Op zaterdag 3 november 2018 om 19.30 uur wordt het nieuwste werk van Luc De Winter "Ten Millennium Future" voor de eerste maal uitgevoerd. Het is een compositie in opdracht van "A World Without Armies", een vredesorganisatie gevestigd in Berkeley (VS). De achterliggende gedachte is: “Willen we als mensheid over 10.000 jaar nog bestaan of niet? Zo ja, hoe gaan we dan NU in actie schieten om dat mogelijk te maken?"

Ook dit jaar neemt onze parochie deel aan het evenement "Nacht van de Antwerpse Kerken 2018".

Onze kerk is open van 19.00 tot 23.00 uur. Onze organiste Annelies Focquaert speelt op het orgel om 19.30, 20.30 en 21.30 uur.

Het thema is: Barok, met een B.

Niet alleen Bach maar ook andere Barokcomponisten hebben een naam die begint met een B: Buxtehude, Böhm en Bruhns.
Ziehier het programma.

• Dietrich Buxtehude - Chaconne in d
  • Georg Böhm - Allein Gott in der Höh' sei Ehr
  • Georg Böhm - Vater unser
  • Nicolaus Bruhns - Praeludium in g

Beste medeparochianen.

We vernemen het overlijden van mevrouw Marie-Louise BeckersMarie-Louise Beckers, de echtgenote van kapelheer Joseph Stevens.

De uitvaart vindt plaats in onze Sint-Joriskerk op donderdag 12 juli a.s. om 11.00 uur.