De maand mei begint te naderen en dus ook de jaarlijkse bedevaart van Samana (vroeger ziekenzorg). Op maandag 7 mei staan we weer paraat om een nog eens een ander Bedevaartsoord te gaan verkennen. Ditmaal trekken we naar de streek van Oudenaarde, waar in het gehucht Kerselare een kapel werd gebouwd ter ere van Onze-Lieve- Vrouw van Kerselare.

Zoals altijd vertrekken we met een comfortabele liftbus van de firma Arizona. Vanaf 8:30 uur zal de autobus klaar staan op het Mechelseplein zodat we om 9:00 uur kunnen vertrekken.

Onze pastoor Herman Augustyns zal een Heilige Mis opdragen in de kapel, opgeluisterd met zang van ons allen.

We kunnen een warme maaltijd gebruiken in restaurant Brassérise, waarna we met bus en gids een rondrit maken in de mooie omgeving van Oudenaarde. Nadien worden we verwacht in een Artisanale suikerbakkerij, waar we kunnen genieten van een snoepje en drankje.

Een en ander is helaas weer duurder geworden en we hebben onze prijs dus weer moeten aanpassen: voor 45 euro beloven we een boeiende bedevaartdag. We zijn terug thuis rond 18:00 uur.

Inschrijven kan bij Agnes Verbruggen-Rouffaer - Begijnenvest 86 2000 Antwerpen. Liefst zo vlug mogelijk maar met als uiterste datum 1 mei 2018.

Clarisse (Samana Sint-Jorisparochie)

Zoals u wellicht weet heeft ons PAROCHIE SOCIAAL een vaste plaats gevonden in de welzijnszorg voor de sukkelaars in onze stad.

Sinds 2011 wordt er in onze pastorie geluisterd naar de grote en kleine zorgen van een honderdtal mensen, die hier al pratend hun waardigheid terugvinden.

Het team vrijwilligers van PAROCHIE SOCIAAL – ook gekend als ONTHAAL SINT-JORIS – wil ook dit jaar, ieder van hen, een kleine attentie als Kerst- en Nieuwjaarsgeschenk meegeven. Net als vorig jaar denkt Lieve aan eenvoudige producten voor lichaamshygiëne, zoals tandpasta, tandenborstel, zeep, shampoo, douche gel…

Vanaf volgend weekend 16 en 17 december zullen achteraan in de kerk manden staan, waar u uw bijdrage aan deze actie in natura kan afgeven. Nu de meeste winkels en supermarkten promoties 2 voor 1, of tweede aan ½ prijs aanbieden, krijgt u een unieke kans tot een zeer concrete en directe bijdrage .

NIET VERGETEN :

Kom naar de volgende vieringen met gevulde diepe zakken.

De manden zullen ook met Kerstmis en met de viering op oudejaarsdag in onze kerk staan. Een omslag met daarin uw bijdrage in contanten is uiteraard ook welkom.

De nieuwsbrief editie december 2017 van de vrouwenbeweging kan afgeladen worden langs deze schakel.