Het is met droefheid en spijt dat we het overlijden vernemen van Francis Beukelaer vorige dinsdag op 4 juni.

Francis was gedurende 28 jaar lid van de Kapel van O.L.V. van het Kasteel en van 2003 tot 2009 ook voorzitter van deze kapel.

De verrijzenisviering vindt plaats in onze Sint-Joriskerk op zaterdag 15 juni om 11 uur. Vooraf is er gelegenheid om te groeten.

Op zondag 2 juni 2019 is het open-kerkendag. Het thema is "emoties". Onze kerk is geopend van 13 tot 18 uur. Ongeveer om het half uur spelen de leerlingen van onze organiste op de orgels. De uitvoerders: Jos Smets, Frans Moens, Rik Van Brussel en Erik Verresen.

Mogelijk programma (onder voorbehoud van de emoties van het moment):

Jos Smets:

• Praeludium en Fuga in F - Dietrich Buxtehude
  • improvisaties

Frans Moens:

• delen uit Sonate VI (Vater unser im Himmelreich) - Felix Mendelssohn
  • orgelkoralen uit het Orgelbüchlein - Johann Sebastian Bach

Rik Van Brussel:

• orgelkoralen uit het Orgelbüchlein - Johann Sebastian Bach
  • Toccata's van Gabrieli

Erik Verresen:

• delen uit Partita 'O Gott du frommer Gott' - Johann Sebastian Bach

Pastoor Herman Augustyns en het parochieteam nodigen u uit om aanwezig te zijn bij de viering die zal opgedragen worden op zondag 12 mei a.s. om 11.15 uur in onze Sint-Joriskerk ter gelegenheid van de plechtige aanstelling van dhr. Bernard Nys als nieuwe gebedsleider, alsook bij de aansluitende receptie in het Schermershuis.

Wij hopen u er talrijk te mogen ontmoeten.

Op 5 mei om 13.00 uur houden we in het Schermershuis (Schermersstraat 11) ons jaarlijks parochiediner. Er is een koud en warm buffet voorzien en ook een dessertenbuffet.

We vernemen dat onze ceremoniarius Jef Van De Wiele op zaterdag 13 april het slachtoffer was van een verkeersongeval. Hij werd op een oversteekpad voor voetgangers aangereden door een bromfietser en gewond afgevoerd naar een ziekenhuis waar hij momenteel revalideert. De parochie wenst hem een voorspoedig herstel toe.

U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de Goede-Vrijdagtocht op 19 april 2019 met dit jaar als thema "De grond van de zaak". We vertrekken in de kathedraal en eindigen in de Sint-Joriskerk. Ziehier het programma: