De betekenis van de meest voorkomende symbolen in christelijke kerken is niet meer evident voor bezoekers vandaag. Architecturale ruimte, spel van licht en donker, liturgische voorwerpen, heiligenbeelden, bijbelverhalen geschilderd en gebrand als een vorm van 'aanschouwelijke catechese' Wat heeft het ons nog te vertellen? Wat brengt je hier? Wat verwacht je? Wat verlang je?

Voor sommigen doet deze ontdekkingstocht wellicht een (altaar-)belletje rinkelen, voor anderen brengt hij misschien enig licht in de duisternis van eeuwenoude tradities. We hopen dat deze toelichting u wat kan helpen om de rijke betekenis van de christelijke symboliek in taal en teken te (her)ontdekken.

Pastoor Paul Scheelen en Frieda Claeys

Hier kunt u een folder over de symbolen in de Sint-Joriskerk opladen (pdf document).